20 Eylül 2010 Pazartesi

Bir Başkent'in 8000 Yıllık Tarihi...



Efsane İstanbul...

Sabancı Müzesi'nde 5 Haziran 2010 da açılmıştı sergi. 26 Eylül'e kadar uzatıldığı haberini duyunca bu pazar gittim. Ahmet Ümit'in ''İstanbul Hatırası'' kitabını okuduğumdan beri bu sergiyi kaçırmak istemiyordum.

Sergi beklentimi çok karşılamasa, aceleye getirilmiş izlenimi yaratsa da görülmesi gerekli diye düşünüyorum. Daha iyi anlayabilmeniz için İstanbul'un tarihi hakkında iyice bilgi edinerek gidin.Anlatımlar pek tatminkar değil.

Sabancı Müzesi'nin konumunun güzelliğine bir de pazar günkü havanın güzelliği eklenince sergide ki bir kaç olumsuz düşüncem yok olup gitti zaten.

Az bir zaman kaldı. Kaçırmadan gidin görün derim...

Gülbin Tatlıağız













13 Eylül 2010 Pazartesi

Abhazya'm...Cennetime gidiyorum.


Nihayet bütün bir yaz boyunca hasretini çektiğim tatil için geri sayım başladı...
Cennetime gitmeme son 2 hafta!
İlk defa göreceğim Topraklarımı...
İnanılmaz bir heyecan ve sevinç var içimde...
Dilerim her şey ; bu heyecanlı anları doya doya yaşamamı sağlıyacak kadar mutlu, güzel ülkemin toprakları kadar bereketli ,dönünce de yaşadıklarımı ve fotografları sayfamda sizinle paylaşabilecek kadar sıhhatli geçer.

Gülbin Tatlıağız














2 Eylül 2010 Perşembe

Renklerin Sudaki İzleri... Ebru Sanatı


http://www.hobimlemutluyum.com/Gallery.aspx?groupId=5&id=1463

Garanti Emeklilik Hobi Kulüplerinden, Resim Atölyesinin bir etkinliği olan Ebru Atölyesi'ne katıldım geçenlerde.

Ebru yapılışı itibariyle hep merak ve hayranlık uyandırmıştır bende.
Suda boyaların birbirine karışmadan oluşturduğu renk cümbüşü, çiçeklerin,desenlerin bir arada oluşturduğu o ahenk göz alıcı gelir.
Ebru Atölyesinde, Salat Metin (Ebru Sanatçısı) hocanın, bu sanatın başlangıcı ve süreci, kullanılan malzemelerin ne olduğu, boyaların birbirine karışmamasının neye bağlı olduğu ile ilgili bilgilendirmesi, nasıl yapıldığını göstermesinden sonra biz katılımcılarda ilk başlangıç olarak yaptığımız ''ebru'' larımıza sahip olduk.
Gerçekten çok keyifli ve bilgilendirici bir workshop oldu benim için.Gerçi benim ilk deneyimim, fotografta görüldüğü gibi, her bir yaprağı ve çiçekleri başka bir tarafa savrulmuş pek başarılı olmayan bir papatya olsa da onu ben çok sevdimm.
Sanırım yaşamımın fırsat bulduğum ilk anlarından birinde, bu sanatı en azından kendim için yapabilecek kadar öğrenebilecek düzeye gelmek için adımlar atacağım.

Bu atölye çalışmasını ve bizimle yapılan ropörtajları da fotografın altındaki linkten izleyebilirsiniz.

Gülbin Tatlıağız