2 Haziran 2010 Çarşamba

I know what it is to be young ...

‘Biçimsiz ve bozulmuş bir bedenin bekçisi olan bir insan için, yani benim için, saygınlık nedir? Ben, hayatı, özgürlüğü seven çoğu insan gibi, yaşamanın bir hak olduğuna, ama bir mecburiyet olmadığına inanıyorum.’ [Ramon Sampedro]

Aslında bir filmden bahsetmek istiyordum uzun uzun.

Mar Adentro (İçimdeki Deniz)


Alejandro Amenabar'ın yönetmenliğini, senaristliğini ve müziklerini yaptığı,
2004 İspanya/İtalya/Fransa ortak yapımı bu unutulmaz filmin soundtrack'i için internette gezinirken, Orson Welles'in çok sevdiğim, '' I know what it is to be young'' şarkısının arka görüntülerinde filmin karelerini gördüm.

Böyle muhteşem bir bütünlük yakaladığınızda,
ruhunuz kanatlanır bedeninizden,
havalanıp çırparsınız kanatlarınızı
özgürce...
konmamacasına...
zamansız hayallerinizde.

So my friend, let's make music together...




Alejandro Amenabar'ın bu filmi Venedik'te ikinciliği, başrol oyuncusu Javier Bardem'e de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almıştı.

Gülbin Tatlıağız

3 yorum:

  1. Gülbin, benim de çok etkilendiğim ve üstüne yazdığım bir film bu. Bir insanın yaşadığını hissetmesi için aldığı kararı uygulamaya geçirebilmesi ve belki öbür dünyada tekrar yaşayabilmesi için hayatını sonlandırma savaşını anlatan enfes bir film. Müziklerinden Luz Casal'ın söylediği Negra Sombra da (Kara Gölge) müthiştir...

    YanıtlaSil
  2. daha önce gözümden kaçmış olmalı böyle bir müzik paylaştığın için bize güzel bilgiler verdiğin için teşekkür ederim. iyiki yollarımız bloglarımız sayesinde keşişti.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. İyi ki ben de seni tanıdım Dicle:) Sevgiler

    YanıtlaSil