20 Eylül 2010 Pazartesi

Bir Başkent'in 8000 Yıllık Tarihi...



Efsane İstanbul...

Sabancı Müzesi'nde 5 Haziran 2010 da açılmıştı sergi. 26 Eylül'e kadar uzatıldığı haberini duyunca bu pazar gittim. Ahmet Ümit'in ''İstanbul Hatırası'' kitabını okuduğumdan beri bu sergiyi kaçırmak istemiyordum.

Sergi beklentimi çok karşılamasa, aceleye getirilmiş izlenimi yaratsa da görülmesi gerekli diye düşünüyorum. Daha iyi anlayabilmeniz için İstanbul'un tarihi hakkında iyice bilgi edinerek gidin.Anlatımlar pek tatminkar değil.

Sabancı Müzesi'nin konumunun güzelliğine bir de pazar günkü havanın güzelliği eklenince sergide ki bir kaç olumsuz düşüncem yok olup gitti zaten.

Az bir zaman kaldı. Kaçırmadan gidin görün derim...

Gülbin Tatlıağız













2 yorum:

  1. efendim, bendenizde tıpkı sizin gibi "istanbul hatırası" nı okuduktan sonra bu pazar gittim sergiye... Sizin de bahsettiğiniz gibi çok tatminkar olmasa da, romanda geçen kimi yer ve nesnelerin gerçek karşılıklarını orada görmek hoş bir rastlantı oldu. Misal sikkelerin bir çoğu vardı orada. Kubbeler ile ilgili bölüm de fena değildi. Beni en çok heyecanlandıran da yılanlı sütüna ait yılan başlarından birini orada görmek oldu...

    Anlayabildiğim kadarıyla sergilenen eserlerin bir çoğu İstanbul Resim Heykel Müzesi'nden alınmış. Demekki iyi bir rehberle oradan başlamak daha iyi olacak :)))

    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel ifade etmişsiniz.Teşekkür ederim.Evet İstanbul tarihini iyice öğrenip gezmek ve dediğiniz gibi Resim Heykel müzesinden başlamak en güzeli.Kubbelerle ilgili bölüm ve yılanlı sutün konusunda ben de aynı duygular içindeyim.Fazla anlatmak istemedim yazımda açıkcası.İnsanlar gidip görsün ve sonra paylaşalım diye :)Tekrar teşekkürler...

    YanıtlaSil