4 Nisan 2010 Pazar

Sabahattin Ali'yi Anarken...


"anlıyorum, anlıyorum... tamamen yalnızım... ama berlin'de değil... bütün dünyada yalnızım... küçükten beri..."

"hayatta yalnız kalmanın esas olduğunu hala kabul edemiyor musunuz? bütün yakınlaşmalar, bütün birleşmeler yalancıdır. insanlar ancak muayyen bir hadde kadar birbirlerine sokulabilirler, üst tarafını uydururlar ve günün birinde hatalarını anlayınca, yeislerinden her şeyi bırakıp kaçarlar. halbuki mümkün olanla kanaat etseler, hayallerindekini hakikat zannetmekten vazgeçseler bu böyle olmaz. herkes tabii olanı kabul eder, ortada ne hayal sukutu, ne inkisar kalır...

"demek ki insanlar birbirine ancak muayyen bir hadde kadar yaklaşabiliyorlar ve ondan sonra, daha fazla sokulmak için atılan her adım daha çok uzaklaştırıyor. seninle aramızdaki yakınlaşmanın bir hududu, bir sonu olmamasını ne kadar isterdim. beni asıl, bu ümidin boşa çıkması üzüyor..."

"şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum. bu eksik sana değil, bana ait... bende inanmak noksanmış... beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanamadığım için, sana aşık olmadığımı zannediyormuşum... bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar... ama şimdi inanıyorum... sen beni inandırdın... seni seviyorum... deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum..."

2 Nisan 1948' de katledilen Sabahattin Ali'nin ''Kürk Mantolu Madonna'''sından alınmıştır

7 yorum:

  1. Benim en severek , etkilenerek okuduğum ki,tapların başında gelir , çok güzel bir kitap . Okuduğum ilk Sabahattin Ali kitabıydı ve kalemine hayran kalmıştım ...

    YanıtlaSil
  2. BLOĞUNUZU HENÜZ İNCELEMEDİM AMA İSMİ ÖYLE GÜZELKİ...SİZİ ARKADAŞ LİSTEME EKLEDİM BİLE....SEVGİLER....

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Dışavurum; Sabahattin Ali'den ve Kürk Mantolu Madonna'dan etkilenmemek mümkün değil gerçekten.Teşekkür ederim yorumun için.
    Sevgili ŞEHNAZ ; Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. böyle kitap tanıtımları yapmanız çok güzel...en kısa zamnda alıp okumak istiyorum...sevgiler....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Şehnaz,teşekkür ederim yorumun için.:)

    YanıtlaSil
  6. Sizinkilere ek olarak ben şunu da çok severim..
    "Bir ruh, ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza, hesaplarımıza danışmaya lüzum bile görmeden, meydana çıkıyordu... Biz ancak o zaman sahiden yaşamaya -ruhumuzla yaşamaya- başlıyorduk."

    YanıtlaSil
  7. sahiden yaşamaya...evet Burcu çok güzel!

    YanıtlaSil