3 Mart 2012 Cumartesi

Türkiye Odak Ülke...2013 Londra Kitap Fuarı


''Londra Kitap Fuarı'' bu sene 41.yıldönümünü kutlayacak.
16-18 Nisan 2012 de gerçekleşecek olan, dünyanın önde gelen yayıncılık ve kültür baskenti olan fuar, dünya yayıncılığının geleceğine yön veren gelismeleri kesfetme, anlama ve edinme olanağı sağlar.
Telif haklarının yanında baskı, radyo, TV, film ve dijital ortamlar için dağıtımının kullanım haklarının görüsmeleri ve satısının yapıldığı küresel bir bulusma yeridir.
Bu yılın odak ülkesi ''Çin'' olacak.
Odak Ülke programı, belli bir pazara dikkatleri çekmek ve o bölgeye ve yayıncılık sektörüne yönelik ticari bağlantıları vurgulamak ve dünyanın geri kalanı ile ticari ilişki imkanları sunmak amacıyla 2004 yılında ilk kez uygulanmıştır.
2013 Londra Kitap Fuarı'nda ''Odak Ülke'' ise Türkiye olarak belirlendi.
Bu sayede Türkiye'deki yayıncıların, uluslararası alanda isbirliği gelistirmelerine ve sektörün daha rekabetçi bir yapıya kavusmasına destek olunması amaçlanıyor.
Türkiye'nin Odak Ülke olarak Londra Kitap Fuarı'na katılımını desteklemek amacıyla British Council Türkiye isbirliği ile İstanbul basta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde çesitli kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenlenecek.
Bu etkinliklerden ilki, 2-9 Mart arasında İstanbul ve Konya'da düzenlenecek olan "Yazarlar Turu" ile baslıyor.
Yazarlar Turu etkinliği kapsamında dünyaca ünlü yazarlar; Anjali Joseph, Evie Wyld, Maggie Gee, Tim Pears ve Tom Connolly
Türkiye'yi ziyaret ederek çesitli konu baslıkları altında paneller düzenleyecek.İsteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek bu etkinliklerde katılımcılar sevdikleri yazarları dinleme ve onlarla tanısma imkânı bulacaklar.
Etkinliğin İstanbul ve Konya Programı'na aşağıdaki bağlantıları tıklayarak ulaşabilirsiniz.
İstanbul
Konya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder