27 Şubat 2010 Cumartesi

Haberler

4. Uluslararası 2.El Kısa Film Festivali Başlıyor...


27 Şubat - 7 Mart tarihleri arasında başlayacak Festivalin ön sözü ''Ön elemede elenmiş film, kötü film değildir.''
Kısa film severleri, yeni jüri sistemiyle birlikte, dünya çapında film ve yönetmenlerle buluşturmayı hedefleyen festival,2010 yılında ilk kez Uluslararası Arena'ya çıkıyor.
4.yılında birincilikle taçlandıracağı, Övgüye Değer Film Yönetmeni'ni Tim Burton'la 4 saat vererek ödüllendiriyor.
Festival 27 Şubat saat : 19:00 Ankara - Çankaya Belediyesi'nin Çağdaş Sanatlar Merkezinde herkese açık kokteylle başlıyor.






(25.Şubat.2010)Tim Burton imzalı ''Alice in Wonderland'' ın Dünya Galası Londra'da yapıldı.

Tim Burton'un 3D filmi ,Leicester Square'da ,Atlantik'i aşarak gelen bir çok Hollywood ünlüsünün beğenisine sunuldu.Filmin yıldızları,Mia Vasikowska,Anne Hathaway ,Helena Bonham Carter,Johnny Depp'de Gala'da bulundular.Filmin web sitesi : disney.go.com/disneypictures/aliceinwonderland

- Matt Damon ,Kennedy olacak.
Even Thomas'ın kitabından uyarlanan film de ,John F.Kennedy'nin gölgesinde kalmış kardeşi Robert F.Kenndy'i canlandıracak Matt Damon.Film ,kitap da da olduğu gibi ,1960 - 1968 yılları arası Robert Kennedy'in yaptığı aktivist hareketler, yürüttüğü kampanyalar ve siyasi kariyeri konu edecek.

- Aydın Doğan Vakfı tarafından verilen, Aydın Doğan Ödülü'ne bu yıl, Sinema dalını da ekledi.Seçici kurul, ödüle ,son yıllar da dünya da, Türk Sineması'nın kimlik arayışının çapıcı örneklerini sunan, aldığı ödül ve başarılarıyla ilgisini çeken , Nuri Bilge Ceylan'ı layık gördü.



- Conan'ın yeniden çekimi Mart ayında başlıyor.
''Conan the Barbarian''ın yeni versiyonunun yapımcısı Joe Gatta.Conan'ın çocukluğunu Leo Howard, gençliğini Jason Momao , Conan'ın babası Corin'i ise Mickey Rourke canlandıracak.Yönetmen Marcus Nispel.


- 26 Şubat'ta Vizyon'a giren filmler;
The Lovely Bones / Cennetimden Bakarken Yönetmen: Peter Jackson
Deli Dumrul : Kurtlar Kuşlar Aleminde Yönetmen : Oğuz Yalçın
Eyyvah Eyvah Yönetmen : Hakan Algül
Nine Yönetmen : Rob Marshall
Veda Yönetmen : Zülfü Livaneli
Invictus / Yenilmez Yönetmen : Clint Eastwood

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder