22 Mayıs 2010 Cumartesi

Hrant Dink Cinayet Dosyası...Altın Küre


Türkiyeli Ermeni gazeteci Hrant Dink'in 2007 Ocak ayında İstanbul’da öldürülmesinden sonra çekilen, cinayet öncesini, Ermenilerle Türkler arasındaki ilişki zorluğunu ve Türkiye’yi sarsan Hrant Dink suikastçılarının bugün iyice açığa çıkan ‘derin devlet’ ile ilişkilerini ele alan yapımcılığını ve yönetmenliğini Gazeteci Osman Okkar ve Simone Sitte'nin birlikte üstlendiği ''Hrant Dink Cinayet Dosyası'' adlı belgesel film 11.si düzenlenen Dünya Medya Festivali'inde Altın Küre ödülü aldı.


Almanya’nın Hamburg kentindeki Delphi Showpalast adlı gösteri salonunda düzenlenen törende Hrant Dink’in eşi Rakel Dinkel Dink, filmin yüz yılın hikâyesi olduğunu söylediği konuşmasında “Bu hikâye, doğruyu, adaleti, gerçeği hayatı pahasına savunan birinin yaşam hakkının elinden alındığının hikâyesi. O, doğruluk, adalet ve gerçeklerin söylenmesi gerektiğini söylediği için öldürüldü.” demiş.

Yönetmen Okkan'ın ödül törenindeki sözleri ise “Hrant Dink Cinayeti Dosyası” adlı belgesel filme verilen ödülü Hrant Dink’in yaşamına ve mücadelesine verilen bir ödül olarak nitelendirerek, “Bu ödül, aynı zamanda barışın da simgesi olacak” olmuş.



28 Şubat 2009 da 14.Türkiye/Almaya Film Festivali'nde de gösterilen film Türkiye'de gösterime girecek mi? bu konuda bir bilgi yok maalesef...

Gülbin Tatlıağız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder