4 Mayıs 2010 Salı

MAZHAR OLMAK


Bizim gençliğimizde ciltli defterlerimiz vardı.
Cilt kapaklarını kendi renklerimiz veya desenlerimizle süslediğimiz. Deftere heyecanlarımızı , aşklarımızı, ayrılıklarımızı, zamanın etkilendiğimiz veya bizi etkileyen olaylarını, üzüntülerimizi, kahırlarımızı yazar, hayranı olduğumuz ünlülerin, önemli olayların fotograflarını gazetelerden, dergilerden kesip yapıştırırdık.
Araya şiirler katar, anket sayfaları açar, doldurmaları için arkadaşlarımıza verirdik.
Mazhar Alanson'un kitabını elime ilk aldığımda lise çağlarımdaki defterim aklıma geldi. Keşke saklasaymışım.Ne güzel bir belge olurdu o dönemime ait.

Mazhar Alanson'un kitabı çok güzel olmuş. Hem bir dönem anlatılışı, o güzel şarkıların yaradılışı, sözlerin ilk halleri, notaları, resimleri, hayatının önemli anlarıyla, rengarenk bir yaşamın rengarenk bir kaydı ''MAZHAR OLMAK''. İçinde bir de cd'si var.Şu an bunları yazarken dinlediğim.Öyle ki sanki yanımda, bana söylüyormuş gibi hissettiren...

''Bu cd'deki şarkılarımı mikrofon karşısına geçip bir kerede gacırtısı, tısı, tuşu, detonesi, şaşırması, heyecanı, duygusu, hepsi içinde ardarda çaldım söyledim. Neticede sonradan hepsini en düzgün haliyle çaldıysam da; daha daha sonra ilk kaydıma geri döndüm. Dinlerken hatıralar, yıllar gözünüzde canlanabilir. Ne de olsa sahibinin sesinden. Siz de yavaştan yaşlandığınızı hissedebilirsiniz. Eski, yeni aşklarınızı hatırlayabilir, ya da yeniden aşık olmak isteyebilirsiniz. Bir ipucu vereyim. AŞK zordur aklınızda bulunsun.Resimlerime gelince yıllar içinde yaptığım şeyler. Acele etmeden, bazen de acele ederek hazırladığım ve yazdığım bu kitapta bir üniversiteli gencin aşıklar gününde sevgilisine hediye olarak alabileceği fiyattan olsun istememe rağmen, galiba kolleksiyoncular ve meraklıları ilgilendirecek bir fiyata satılacak. Kitaba umarım sıkılmadan bakar, okur, dinler ve seversiniz.Böyle bir örnek olduğunu görmedim. Umarım siz de seversiniz.'' demiş önsözün de Mazhar Alanson.











2 yorum:

  1. İlk çıktığı zaman hiçbir yerde bulamamıştım bu kitabı. Herkes ilgi göstermişti.Acaba her birimiz de böyle defterler hazırladık mı? Çok içten ve özgün bir kitap hazırlanmış. MFÖ'nün de yıllardır ön planda olupta ünlerinden hiçbir şey kaybetmemelerinin sebebi bu değil mi zaten. İçtenlik...

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru söylemişsin Öztürk.Kitapta ve cd de yansıtmış zaten.Öyle içten, içinden ki...

    YanıtlaSil