13 Mart 2010 Cumartesi

HABERLER

Ben Burdayım...

Spike Jonze'nin iki robotun aşkını anlatan ''Ben Burdayım'' filmi,Sundance ve Berlin'den sonra İstanbul'da .

Mart ayı boyunca gösterim de olacak 30 dk.lık film ''İstanbul Modern'' de oynayacak.Müze ziyaretçileri ücretsiz izleyebilecekler.






DERİN...

Akbank 6. Kısa Film Festivali'nde En İyi Kurmaca Film ödülünü 241 film arasından, Anıl Dinç'in ''Derin'' adlı filmi aldı.








Twilight' a Devam...

''Eclipse-Tutulma'' adı verilecek devam filminin çekimleri Şubat'tan beri İngiltere'de devam ediyor.Yönetmen Allen Coulter.

Şirinler artık Beyazperde'de...
2011 'de vizyona girmesi beklenen Şirinler'in yönetmenliğini, Raja Gosnel üstleniyor.senaryosu J.David Stem ve David N.Weiss tarafından kaleme alınıyor.
Şirine karakterini Katy Perry,Şirin Baba karekterini ise Jonathan Winters seslendirecek.






Ünlü Yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi olan ''Mine Vaganti-Serseri Mayınlar''ın Türkiye Galası, 19 Mart Cuma günü Gaziantep'de yapılacak.

Film,M1 Alışveriş Merkezi'nin içinde bulunan, Sinepark Nakıp Ali Sinema Kompleksi'nde yapılacak galadan sonra,
26 Mart'ta, İstanbul,Ankara, İzmir,Eskişehir,Adana ve Gaziantep'de vizyona girecek.
6.Berlin Film Festivali'nin resmi bölümü ''Panoroma'' ya seçilen, ''Serseri Mayınlar''ın Roma ve Lecce galalarından sonra Ferzan Özpetek Gaziantep galası için şunları söylemiş. ''Serseri Mayınların Türkiye galasını , coğrafyasından ve kültüründen çok etkilendiğim Gaziantep'de yapmaktan çok mutluyum.Özellikle de bu ilk gösterimi, Anadolu'da ilk sinemayı açan; bölge insanını dünya sinemasının en güzel örnekleriyle buluşturan Nakıp Ali'nin adını taşıyan bir sinemada gerçekleştiriyor olmak beni çok heyecanlandırıyor...''
Ünlü Yönetmenin iki arkadaşının başından geçen gerçek bir olayı konu alarak yazdığı film de Riccardo Scamarcio ve Alessandro Preziosi gibi İtalya'nın ünlü oyuncuları oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder