9 Mart 2010 Salı

iSTANBUL'da FESTİVAL Heyecanı

3-18 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 29.Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin geri sayımı başladı...
İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından, Akbank sponsorluğunda düzenlenen festivalin biletleri 20 Mart'ta satışa çıkıyor.

Festival programında, 2009 ve 2010'un dikkat çeken yapımları, dünya festivallerinden ödüllerle dönen filmler, usta yönetmenlerin başyapıtlarından seçmeler ve unutulmayan klasikler de yer alıyor.
Avrupa Konseyi katkılarıyla dört sene önce Avrupa'da sadece Uluslararası İstanbul Film Festivali'n de verilmeye başlanan, '' Avrupa Konseyi Sinema Ödülü '' (FACE), bu yıl da ''Sinemada İnsan Hakları'' bölümün de yer alan filmlerden birine verilecek.Bu ödüle adaylar arasında, Oscar da yabancı film dalında aday gösterilen ''Ajami'' , geçtiğimiz ay ''Goya'' ödüllerine damgasını vuran ''Cell 211'' de yer alıyor.

2 Nisan Cuma günü yapılacak açılış töreninde, Yönetmen Fevzi Tuna, Oyuncu Kadir İnanır,Kurgucu Mevlüt Koçak, Sinema Onur Ödülü'nü alacaklar.

Festivalde 20 bölüm de yaklaşık 200 film gösterilecek.

''Akbank Galaları'' bölümü, San Sebastian Film Festivali'nin açılış filmi ''Chloe'', ''Me and Orson Welles'' ''A Serious Man'', ''A Single Man'',''The Limits of Control'' gibi filmlerle popüler bölüm olma özelliğini koruyacak.

Uluslararası Yarışma bölümün de ''Altın Lale'' ödülü için, Tayvan'lı ünlü yönetmen Tsai Ming-lian'ın son filmi ''Face'', Cannes'ın en çok konuşulan filmlerinden ''I Killed My Mother'' da dahil olmak üzere 12 film yarışacak.

Festival'e yeni eklenen bölümler de var.''Komedi Filmleri''nde, Mika Kaurismaki'nin son filmi ''The House of Branching Love'' ında içinde bulunduğu bir seçki yer alırken, ''İstanbul Filmleri''nde, İstanbul'da geçen, İstanbul'u konu eden Türk ve yabancı filmlerden oluşan bir seçki bulunuyor.

'' Ortadoğu Sineması'' bölümünde ise, Cannes'da FIBRESKI Ödülü, Beyrut'ta En İyi Yönetmen ve İzleyici Ödülü kazanan ''Gabbla'' yer alacak.

Heyecanla bekliyoruz...

Kaynak : altyazı (Aylık Sinema Dergisi)

2 yorum:

  1. cidden bilet alıp gitmek istiyorum:) şuan okadar heyacanlandım ki( diclekiyisindamasalkentim)

    YanıtlaSil
  2. Evettt dedim yaa...Heyecan şimdiden başladı sevgili Dicle :)

    YanıtlaSil