6 Mart 2010 Cumartesi

Ortaya KARIŞIK

82.OSCAR ÖDÜL TÖRENİ 7 MART'da yapılacak.


ABD'nin Los Angeles kentinde 3.500 kişilik KODAK Tiyatrosunda yapılacak olan 82.Oscar Ödül Töreni'ni Alec Baldwin ve Steve Martin sunacaklar.


Bu törende bir ilk de yaşanıyor!
81 yıldır En İyi Film kategorisinde 5 film yarışırken, bu sene 10 film yarışıyor.


En yüksek bütçeli 3D yapım AVATAR, gerçek hikayeden uyarlanan The Blind Side , Peter Jackson yapımı District 9, Oxford hayali kuran bir kızın hayatı The Education, Brad Pitt'in başrollerinden birini oynadığı Inglourious Basterds, Acıklı bir hayat hikayesi Precious, Walt Disney'in en çok konuşulan çizgi dizisi Up, The Hurt Locker, Up In The Air , A Serious Man En İyi Fim kategorisinin adayları.


En İyi Yönetmen kategorisindeki adaylar, James Cameron, kategorisinde tek kadın yönetmen Kathryn Bigelow, Quentin Tarantino, Lee Daniels ve favoriler arasında Jason Reitman.

Sandra Bullock, Hellen Mirren, Carey Mulligan, Gabourev Sidibe, Meryl Streep En İyi Kadın Oyuncu dalında yarışırken; Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman, Jeremy Renner En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını ellerine almayı bekliyor.


CNBC-e ekranlarında 8 Mart pazartesi 01:00 Kırmızı Halı ile başlayacak olan tören 03:30 da ödüllerin açıklanmasıyla devam edecek.



Bram Stoker Dünyayı korkutmaya devam ediyor!
DRAKULA
İrlanda'lı yazar Bram Stoker'in dünyaya tanıttığı en bilinen vampir olan Drakula, Çizgi Roman Dünya Klasikleri'nin 7.serisi, 2 kitap birarada olarak piyasaya çıktı.

Fransız sanatçı Pascal Croci'nin çizip, Françoise-Sylvie Pauly ile senaryolaştırdığı bu eser de ,ilk kitapta, Eflak ve Boğdan Presi Vlad Peleş'in ,(Kazıklı Voyvoda) klasik DRAKULA kitabındaki entrika öyküleriyle kurgulanmış hikayesi anlatılıyor.İkinci kitap ise Bram Stoker'ın anlatımlarını fantastik bir masal gibi anlatıyor.


NTV Ekranında YENİLİK : Sahne Klasikleri

Türk ve Dünya Tiyatrosunun Klasiklerini bundan böyle her pazar saat : 14:00 de NTV ekranlarında izleyebileceğiz.

Yönetmenliğini Arzu Akmansoy'un yapacağı program da, her hafta dünyaca ünlü tiyatro eseri sergilenecek ve oyun hakkında bilgiler verilecekmiş.
Hamlet, Cimri, Tartüf, 4.Murat gibi eserler 30 ar dakikalık bölümler halinde sunulacakmış.

2 yorum:

  1. Bu gece sabahlıyoruz bakalım ödüller kime gidecek. Ntv yayınları kalsikleri çizgi romanlaştırarak iyi bir iş yaptı, hemen her ürünleri gibi bunlar da çok kaliteli. Önceki kitapları almıştım, Drakula tam da vampir modasının olduğu zamana denk gelmiş (:

    YanıtlaSil
  2. Olacak o kadar :)Kapitalist dünya :))

    YanıtlaSil