29 Mart 2010 Pazartesi

Yeni Sinema Hareketi


Bugün iş dönüşü, NTV'de Gece-Gündüz programını izlerken rastladım bu habere...Basın toplantısın'dan önce konuştu Yekta Kopan projenin kurucularıyla. Çok olumlu ve güzel haberler vardı sinema adına.Paylaşmak istedim.


Derviş Zaim, Hüseyin Karabey, Mahmut Fazıl Coşkun, Özcan Alper, Pelin Esmer, Reha Erdem, Sırrı Süreyya Önder ve Yamaç Onur gibi ünlü sinema adamlarının öncülüğünde, ''Yeni Sinema Hareketi'' olarak başlatılan projenin basın toplantısı bu akşam Feriye Sineması'nda yapıldı.


'''Evrensel değerlerle uyumlu bir sinema kültürünün ülkemizde yerleşmesine ve gelişmesine katkıda bulunmak'' amaçlı hareketle bir araya gelen sinemacılar;
'' Türkiye'de Sinema Reformu'nun gerçekleştirilmesi ve Türkiye Sinema Merkezinin Kurulması için yapılması gerekenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında görev yapan Destekleme Kurulu'nun işleyişi ve son kurul kararları, ülkemizde sinema eserlerinin dağıtımında gitgide daha olumsuz hale gelen tabloyu tartışarak, çözüm önerilerini ve atmak istedikleri adımları paylaştılar.


Bu proje içinde atılacak ilk adım bir sinema şenliği; '' Yeni Sinema Günleri''


Son dönem de gösterime girmiş ancak dağıtım sorunu ve sinema salonlarının tekelleşmesi, kapatılması nedeniyle seyirciye arzu edildiği ölçüde ulaşamamış 17 film 23 Nisan'dan itibaren, Feriye Sineması'nda gösterime giriyor.


Gösterimde olacak filmler daha sonra basın yoluyla açıklanacak ve seyircilerle beraber yönetmen, yapımcı ve oyuncular da salonda olacaklar, seyirciyle sohbet edebilecekler.


Takipde olun derim...

Gülbin Tatlıağız

3 yorum: